Geomantie

WAT IS DAT EIGENLIJK ?

Geomantie kan men vertalen als de uitwisseling met de aarde. Geomantie houdt zich bezig met aarde energieën in al haar vormen.

Krachtplaatsen zijn het communicatienetwerk

Geomantie Seite
Eén vorm zijn de verschillende netwerken die op of in de aarde voorkomen.

Het meest bekend daarvan zijn de leylijnen, krachtplaatsen, wateraders, kosmische banen en de elektromagnetische velden.

In de loop van de tijd heeft men hierover veel kennis op gedaan. Zo ook over de bewoners in de verschillende lagen als elfen en kabouters.

Om energieën op te sporen gebruikt men meetinstrumenten zoals de bekende wichelroede maar met een schoon en geoefend lichaam kan men ook uitstekend meten en waarnemen.

Als men zich bewuster met het eigen lichaam verbindt en dit een goed gevoel geeft, voelt men zich in het eigen huis meer op zijn gemak. Het één (lichaam) reflecteert het andere (huis) en andersom.

Het huis is weer aan een groter net aangesloten, namelijk de omgeving, de plaats en deze hoort weer bij het trillingsveld van een groter gebied enz. Al het aardse staat, door de verschillende niveaus heen, met elkaar in verbinding en is van elkaar afhankelijk.

In de geomantie gaat het om het persoonlijke beleven en de interactie

In dit samenspel doen wij vanaf onze geboorte in het lichaam mee. Wij zijn verbonden met de kern van de aarde en deze gaat door naar de wereld van de elementen, dan naar de wereld van de natuurwezens en uiteindelijk naar ons mensen onderling.

De aarde heeft ook een verbinding met de kosmos waar ze als planeet deel uitmaakt van ons zonnestel en wij mensen zijn op onze beurt weer het verbindingstuk tussen hemel en aarde.

Met al deze verschillende lagen houd zich de Geomantie bezig waarbij het minder om de theorie gaat en meer om het persoonlijke beleven en de interactie met het geheel. Hierbij gebruiken wij meestal ons lichaam om in contact te komen met de verschillende wezensvormen en de bewustwording daarvan.

Deze uitwisseling is belangrijk omdat wij zo beter in ons evenwicht met de aarde komen en ons dus meer thuis gaan voelen.

Om een helder contact te kunnen maken is het wel van belang om ons gereedschap, het lichaam zo schoon mogelijk te houden. Op ten duur kunnen wij ontdekken dat juist de uitwisseling met de aarde een grote bijdrage levert aan een schoon lichaam.

Wij zijn in een grotere geheel opgenomen

Door de Geomantie komen wij in contact met het grotere geheel waarin wij zijn opgenomen. Wij leren met bewustzijn en respect om te gaan met de aarde en al haar bewoners en daarmee samen te leven.

Wij herkennen onze taak en gebruiken onze vermogens om het evenwicht te herstellen en in stand te houden zodat het licht zich verder kan ontvouwen.

Voor uitgebreide informatie neem gerust contact op met mij.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *